Tom Brejdi (©AFP)
Tom Brejdi (©AFP)

BOMBA! Tom Brejdi potvrdio: Vraćam se, moje mesto je na terenu, a ne na tribinama

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 00:48

Najbolji igrač svih vremena u NFL šampionatu posle mesec i po se vraća iz penzije, opet će predvoditi Tampu

Šokantne vesti "preko bare". Pukla je bomba, tektonski poremećaj u SAD – Tom Brejdi se vratio iz kratkotrajne penzije koja je trajala samo mesec i po. Legendarni as se predomislio. I ove godine vodiće napad Tampa Bej Bakanirsa. Biće mu to 23. sezona u NFL, a treća u dresu tima s Floride.

Ono što se stidljivo najavljivalo prethodnih dana, pre svega od trenera Bakanirsa Bruse Erijansa, dobila ja potvrdu od sedmostrukog osvajača trofeja Vinsa Lombardija. On je putem društvenih mreža podelio ovu vest koja je zatalasala SAD.

Izabrane vesti

"U poslednja dva meeca shvatio sam da je moje mesto i dalje na terenu, a ne na tribinama. To vreme će doći, ali nije sada. Volim svoje saigrače i porodicu koja me podržava. Oni sve to čine mogućim. Vraćam se za svoju 23. sezonu u Tampi. Imamo nedovršen posao“, napisao je Brejdi koji je u subotu bio na Old Traford gde je posmatrao derbi Premijer lige, Mančester junajted – Totenhem, kada je uživao u majstorijama Kristijana Ronalda.

Nekoliko dana posle poraza Bakanirsi od Los Anđeles Remsa u polufinalu NFC-a (27:30), stigla je potvrda od NFL insajdera da je Brejdi završio karijeru što je on nekoliko dana kasnije i potvrdio.

G.O.A.T. je posle šest titula sa Petriotsima pre dve godine je odlučio za novi izazov. Hladni Masačusets je zamenio za toplom Floridom i u prvoj sezoni sa novim timom je osvojio krunu. Razuverio je “neverne Tome” koji su smatrali da ne može do krune bez trenerskog maga Bila Beličika. Proglašen je za MVP prošlogodišnjeg Superboula kada je Tampa pregazila favorizovani Kanzas u meču za trofej Vinsa Lombardija, najznačajniji pehar u američkom sportu.

Ove sezone je tim iz Floride bio među favoritima za odbranu trona, ali je stao u polufinalu NFC-a. Prethodnih nedelja spekulisalo se da bi Dešon Votson ili Bejker Mejfild trebalo da zamene legendarnog asa, ali sada Bakanirsi i porodica Glejzers mogu da odahnu – imaće Toma i naredne sezone i tim koji opet juriša na Lombardijev trofej.

Brejdi je ove sezone bio u konkurenciji za MVP sezone, ali ga je poibedio Eron Rodžers sa 39:10 u glasovima (jedan otišao Kuperu Kapu). U prethodnom šampionatu je bacio 5.316, a imao je i 43 tačdaun pasova, ali nije uspeo da odvede svoj tim do nove krune. Ispao je prošle nedelje od Remsa posle trilera u finišu. Ostao je u finišu sezone bez dvojice elitnih risivera, Krisa Gadvina i Antonija Brauna, pa nije mogao više od polufinale konferencije.

Čovek-rekord u karijeri je bacio 84.520 jardi u ligaškom delu sezone, bez plej-ofa, a imao je 624 tačdauna, uz 203 presečenih lopti na 318 utakmica u najjačoj ligi na svetu. Rođeni pobednik uvek je bio najbolji kada je bilo najvažnije, u plej-ofovima. Ima najviše pobeda među kvoterbekovima (35) u doigravanjima, najviše pasova za tačdaun (86) i najviše prebačenih jardi (13.049).

Povratak Toma Brejdija značiće verovatno da će u Bakanirsima da ostanu slobodni agenti koji su u prethodne dve sezone bili deo tima iz Floride, pre svega njegov veliki prijatelj i saigrač iz Nju Ingland Petriotsa, tajt end Rob Gronkovski i raning bek Leonard Fornet. U Bakanirsima ostaje sigurno i Kris Gadvin koji je prethodne nedelje potpisao "frenčiz teg" (ugovor na godinu dana, koji ne ulazi u budžet koji je za sledeću sezonu povećan na 208.200.000 dolara).

Istorija još nije ispisana. I dalje će se pisati. Pisaće je neuništivi Tomas Edvard Patrik Brejdi junior ili jednostavno G.O.A.T.


tagovi

američki fudbalTom BrejdiTampa Bej Bakanirs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara